tea elkészítése
Teázni szeretnék, de nem akarok 3 órát tanulni hozzá…
Teázni? Igen. Teaszakértőnek lenni? Kösz, nem.Ha úgy érzed, szívesen innál egy finom teát, de nem akarsz vízhőmérséklettel, grammonként mért áztatási idővel és Kínából származó teafeldolgozási módszerek nevével bajlódni – jó hírünk van: nem kell. A teázás lehet egyszerű, mégis különleges. Mutatjuk, hogyan csináld jól, felesleges bonyolítás nélkül.
Miért nincs íze a teámnak?
„Ez most milyen tea? Mert semmi íze.” – ismerős mondat? Ha te is jártál már így, nyugi, nem veled van a baj. Illetve... de, lehet, hogy picit veled is. Nézzük végig együtt, mi állhat egy ízetlen tea hátterében – és hogyan hozhatod ki belőle a legjobbat!
Teázni szeretnék, de nem tudom, mennyi koffein van benne
Sokan fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel: "Nagyon szeretnék teázni, de nem tudom, mennyi koffein van a különböző teákban. Nekem érzékeny a szervezetem."
Ha te is így vagy ezzel, jó hírünk van: a tea világa sokkal árnyaltabb, mint gondolnád, és igen, találni benne koffeinmentes vagy alacsony koffeintartalmú megoldásokat is.
A préselt teatáblák különleges világa
A préselt tea egy tradicionális kínai teakészítési módszerrel előállított különlegesség, amely során a gondosan válogatott tealeveleket gőzöléssel lágyítják, majd préselés után lepény, tábla vagy csésze alakúra formázzák. Ez az eljárás nemcsak a tea hosszú eltarthatóságát biztosítja, hanem lehetővé teszi az ízek és aromák érlelését és továbbfejlődését is. A legismertebb préselt tea fajta a Pu-erh, amely kiváló egészségvédő hatásairól is ismert.